Kvenfolkets dag

NRK gjør nybrottsarbeid når kvenfolkets dag skal dekkes onsdag. I Kvænangen Naivuono heises kvenflagget og barn i barnehage og barneskolen vil ha et eget opplegg med aktiviteter kvensk språk og en god lunsj.


Sommaronske Til Sankthans Fra Dikteren Helge Stangnes Sommer Jord Norge

Jo visst finnes vi ut fra Orkana forlag.

. Mars er kvenfokets dag. Nord-Hålogaland bispedømmeråd vedtok 2. Tanker på kvenfolkets dag 2022 - Den kvenske oppvåkningen som skjer i samfunnet nå er noe vi skal glede oss over i dag sier biskop Olav Øygard i forbindelse med kvenfolkets dag.

Tilløp til dramatikk i dag. UIT offers studies in the framework of exchange programmes such as ERASMUS North2North Nordplus. Roy prøver seg med et.

Det er en viktig del av NRKs oppgave å bidra til å bygge stolthet og. Både på selve dagen såvel som dagene før og etter. Det skriver NRK Kvensk som har laget en oversikt over det som skjer i hver enkelt kommune.

For å gjøre noe med de dårlige meningsmålingene bestemmer ledelsen i Arbeiderpartiet for å arrangere en Sosiale Medier-konkurranse. Flere nord-tromskommuner skal feire kväänikansan päivä eller kvenfolkets dag onsdag. The university has campuses in various towns in the region.

Kvenflagget ble vedtatt på landsstyremøtet i. Kvenfolkets dag kvensk. Det vil også bli holdt litteratursamtale med Kjersti Anfinnsen og.

Markeringen starter klokken 1200 og varer i ca. Kvenfolkets dag kommer i skyggen. Det kvenske flagget.

Stortingets presidentskap har besluttet å forlenge Sannhets- og forsoningskommisjonens frist for å overlevere sin rapport. De to kvenske organisasjonene Kvenlandsforbundet KLF og Norske kveners forbund NKF. UiT The Arctic University of Norway is located in Northern Norway and has about 12000 students 10 of them international.

Nylig kom boken Kvener skogfinner tornedalinger karelere vepsere og ingermanlandsfinner. Mars 2022 i Kafe Tamsøy. Mars er det Kvenfolkets dag eller Kväänikansan päiv ä som det heter på kvensk.

Kristin Mellem stiller med musikk og Nora Ollila holder årets hovedtale. Dette sier oss noe om hvordan vi skal møte de som nå rømmer fra Ukraina og vil hit. Rune Bjerkli generalsekretær Kvensk Finsk Riksforbund Storslett.

EU-kommisjonens klimasjef Frans Timmermans gjør det klart at EU er motvillig til å bruke Arktis som leteområde slik Norge gjør i dag. Pål Vegard Eriksen palruijan-kaikuno. Meninger Dette er et debattinnlegg.

Seier for Kvensk Finsk Riksforbund i språksaken 160322 1010 160322 1011. Feiring Jeg trodde det var helt naturlig å kunne tre språk og bruke dem når det passet 160322 1100 160322 1100. Dagen er valgt til minne om den første organiseringen av kvenene gjennom etableringen av det første lokallaget Ruijan kväänit Pyssyjokilaiset Norske kvener Børselv i 1984.

Universitetet i Tromsø Campus Alta markerer kvenfolkets dag 22. Det er trist for oss kvener å oppleve at Sannhets- og forsoningskommisjonen vender ryggen til feiringen av kvenfolkets dag. Sannhets- og forsoningskommisjonens mandatperiode forlenges.

Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. Markering av Kvenfolkets dag - Norske kvener Ytre Oslofjord. Mars redanm en dag som kan minne oss om at det er mange grunner til at folk bor der de bor og det å kunne leve i trygghet for krig og sult er av de viktigste grunnene.

Krise- og støttesamtaler. I dette perspektivet er kvenfolkets dag i år 16. En kvinne truet med å forlate møtet hvis ikke arresterte kvinner blir satt fri.

Del din historie. Vi er allerede et område som har med oss en historie der vi har. I dag bor det kvener over hele Norge og Kvenfolkets dag markeres med ulike aktiviteter i lokallag landet rundt.

2422022 Åpen kirke for bønn for fred. 232022 Nord-Hålogaland bispedømmeråd fordømmer angrepet på Ukraina. Se hva som skjer i nærheten av deg.

Kväänikansan päivä markeres årlig i blant annet Norge og Sverige den 16. Markering av dagen later til å vokse for hvert år som går både i omfang og utstrekning. Tromsø Narvik Harstad Alta Hammerfest Kirkenes Mo i Rana Bodø Bardufoss and Svalbard.

Kvenfolkets dag markeres over det ganske land.


Berlinerworte 2


Sommaronske Til Sankthans Fra Dikteren Helge Stangnes Sommer Jord Norge

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel